Horgászati szabályzat

Idei horgászversenyek >>

1.
Horgászati feltételek
1.1.
A tavakon horgászni az országos horgászrendtől eltérően, a halőrháznál kifüggesztett. helyi horgászrend szerint szabad.
1.2.
Horgászidőszak: jégvesztétől a tó befagyásáig a hét minden napján a halőrháznál kifüggesztett nyitvatartási rend szerint tart.
1.3.
A tavon kizárólag érvényes napi belépőjeggyekkel, éves bérlettel lehet horgászni a kijelölt részeken. 
A tó területe magánterület, amit a kezelő nyitvatartási időn kívül kutyás őrséggel őríz. Az orvhorgászat rendőrségi feljelentést von maga után.
1.4.
Horgászidőszakban éjszakai horgászat a halőrháznál kifüggesztett időben és az erre kijelölt helyen lehetséges, külön engedély váltása mellett. Éjszakai horgászaton a horgászhely megvilágítása kötelező, de szúrófénnyel világítani nem szabad.
1.5.
A felnőttek (18 éves kortól) 2 bottal horgászhatnak, botonként maximum 2 horoggal. Ifjúsági horgász (9-től 18 éves korig) 1 bottal és maximum 2 horoggal horgászhat. Gyermekhorgász (9 éves kor alatt) csak 1 orsó nélküli bottal (spiccbottal) horgászhat, kizárólag szülő, vagy hozzátartozó felnőtt felügyelete mellett.
1.6.
A halak etetésére darált, vagy főtt szemestakarmány engedélyezett. Penészes, illetve romlott etetőanyagot a tóba dobni nem szabad.
1.7.
Ragadozó halra élő és műcsalival is lehet horgászni. 
Tilos a gereblyézés, hálóval történő fogás (kivéve a kishalas hálót). Fonott zsinór használata lehetséges.
1.8.
Horgászni stégről, illetve partról szabad a halőrháznál feltüntetett térkép szerint. Foglalt hely nincs. A stégeken a horgászok egymás között egyeztetett létszámban, a parton egymástól 5 méteres távolságtartással a szomszéd horgász zavarása nélkül horgászhatnak.
1.9.
Verseny alkalmával a horgászat korlátozás alá kerülhet.
1.10.
Tartószákba helyezni kizárólag a megtartani kívánt halat szabad. A megtartani nem kívánt halat a lehető legrövidebb időn belül kíméletes módon a tóba vissza kell helyezni. Tilos az elszákolt halat cserélni. A kistavakból kifogott halat visszadobni tilos. A merítő használata 0,5 kg feletti halaknál kötelező. Az elvinni kívánt halat erre alkalmas tartószákban kell elhelyezni és tó elhagyásáig élve kell tárolni. Halat csak abba a tóba szabad visszatenni, amelyikből ki lett fogva. Az elvinni kívánt halat a belépőjeggyel horgászóknak a halőrháznál kifüggesztett napi áron meg kell fizetni. Gyermekek a kifogott halat a horgászó felnőtt kisérő szákjába kötelesek helyezni és az a szülői fogással kerül elszámolásra.
1.11.
Az elfoglalt horgászhelyet tisztán kell elhagyni. A keletkezett hulladékot a tó környékén található szeméttárolókba kell elhelyezni.
1.12.
Szájfertőtlenítő és halmatrac használata kötelező, a halőr a horgászat alatt ellenőrizheti.
1.13.
Kempingezni kizárólag az arra kijelölt helyen lehet a halőrháznál kifüggesztett rend szerint. A sátorozási lehetőséget a napi belépő díj nem foglalja magában.
2.
Egyéb szabályozás
2.1.
A tó partjára autóbehajtási lehetőség nincs. A kiválasztott horgászhelyen parkolni tilos. Parkolni csak az arra kijelölt helyen szabad. 
2.2.
Erősen alkoholos vendég nem horgászhat, még saját felelősségére sem.
2.3.
Tilos az elkerített zónában horgászni és folyamatosan ott tartózkodni.
2.4.
Tilos a tavon csónakázni, evezni, kajakozni, fürdeni, úszni és tiltott mindennemű vízi sporteszköz használata.
2.5.
Tilos az elszákolt halat cserélni. A merítő használata 0,5 kg feletti halaknál kötelező. Halat a haltartóból visszaengedni nem szabad. 
2.6.
Tilos tóba bármilyen tárgyat, idegen halat, halivadékot betenni, vagy bedobni.
2.7.
Tilos a tó környékén szemetelni, a környezetet, a fákat és növényeket rongálni.
2.8.
Tilos zajongani.
2.9.
Tilos az éjszakai horgászat 18 éves korig. Kivételt a szülői felügyelet képez.
2.10.
A vízterülethez kapcsolódó teljes partszakaszon a tűzrakás szigorúan tilos, kivéve az arra kijelölt helyeket.
2.11.
A tóban kutyát, illetve bármi egyéb állatot fürdetni tilos
2.12.
A belépőjegyes horgászat más személyre nem ruházható át.
2.13.
Az elveszett tárgyakért a Cser-tó kezelője felelősséget nem vállal.
2.14.

A horgászat rendjét, illetve a halőr utasításait be nem tartó személy azonnali kártérítésre és a tó területének elhagyására kötelezhető.


Elvihető halak:

Méretkorlátozás alá esnek nemeshal: Ponyt, Amur darabonként max. 4kg-os!
Nem esik mértkorlátozás alá: Keszeg, Kárász, Busa, Balin, Csuka, Süllő, Harcsa ,egyéb apróhal!
Darabszám korlátozás nincs!

A horgászjegy tartalma:

1500 Ft-os felnőtt sportjegy: Horgászható 2 bottal és botonként 2 horoggal. A sportjegy ára nem tartalmaz halat, eredményes horgászat esetén lehetőség van a hal megvsásárlására a halőrházban kifüggesztett napi áron, azonban a vásárlási szándékot kérjük előre bejelenteni szíveskedjen. Ebben az esetben a fogási jegyzék vezetése kötelező! Amennyiben nem kíván elvinni halat, úgy a hal tárolása szákban szigorúan tilos!

800 Ft-os Ifjúsági sportijegy 9-18 év között Horgászható 1 bottal és max. 2 horoggal. A sportjegy ára nem tartalmaz halat, eredményes horgászat esetén lehetőség van a hal megvsásárlására a halőrházban kifüggesztett napi áron, azonban a vásárlási szándékot kérjük előre bejelenteni szíveskedjen. Ebben az esetben a fogási jegyzék vezetése kötelező! Amennyiben nem kíván elvinni halat, úgy a hal tárolása szákban szigorúan tilos!

500 Ft Gyermekhorgászat 9 éves korig: Orsó nélkül bottal kizárólag szülői felügyelettel! A jegy ára nem tartalzam halat, eredményes horgászat esetén lehetőség van a hal megvsásárlására a halőrházban kifüggesztett napi áron, azonban a vásárlási szándékot kérjük előre bejelenteni szíveskedjen. Ebben az esetben a fogási jegyzék vezetése kötelező! Amennyiben nem kíván elvinni halat, úgy a hal tárolása szákban szigorúan tilos!

2500 Ft-os éjszakai sportjegy: Sötétedéstől reggel 6 órági érvényes. A horgászhelyet ki kell világítani! Az éjszakai horgászatra a halőrház és az első esőbeálló közötti területen van lehetőség. Hosszabb tatózkodást és családi pihenés, táborozás alkalmával előre egyeztetetve ettől eltérni lehet! A belépőjegy nem tartalmaz halat,eredményes horgászat esetén lehetőség van a hal megvsásárlására a halőrházban kifüggesztett napi áron, azonban a vásárlási szándékot kérjük előre bejelenteni szíveskedjen. Ebben az esetben a fogási jegyzék vezetése kötelező! Amennyiben nem kíván elvinni halat, úgy a hal tárolása szákban szigorúan tilos!

Minden Vendégüknek kellemes pihenést  
és sikeres horgászatot kívánunk!


Horgászattal kapcsolatos információ:
Laluja Imre 0630/676-7741
Laluja Levente: 0630/373-7491 
Cser-tó Büfé:  0630/550-7620  e-mail:apcserto@gmail.com
Minden jog fenntartva 2008-2016 - www.cser-to.hu - Cser-tó BT.